Hem

Om oss och kiropraktik

Om oss och kiropraktik

Många som kommer till oss initialt har tröttnat på sin smärta. Andra vill öka prestationsförmågan, t.ex. i löpsteget. Det finns många föreställningar om vad en kiropraktor gör. Att han tar ett brottargrepp och ”knäcker en” eller ”flyttar” och ”vrider” på kotor i ryggen och nacken. Det stämmer inte. Det som kiropraktorn faktiskt gör är att åstadkomma en stretch i ligamenten mellan stela ryggkotor. Det kan låta, men det är samma effekt som när det knakar i fingrarna. Då kan hjärna och ryggmärg återuppta de miljontals signaler som går ut till kroppens övriga organ via nervrötterna. Det innebär att den viktigaste faktorn i kiropraktiken är du själv. Omedelbart efter din behandling påbörjar din kropp arbetet att rehabilitera sig i de områden du haft problem och de organ som det påverkat.

Även barn kan gå till kiropraktorn.

Ola Wimelius tog sin examen 2001 på Palmer College of Chiropractic, USA. Efter hemkomsten till Sverige gjorde han AT-tjänstgöring på Göteborgs Medical Center (GMC), Kristinelunds-kliniken samt Kungsportsläkarna i Göteborg. Ola arbetade även på Hälsocentrum i Karlstad under några år och etablerade samtidigt Kiropraktorerna Frölunda i maj 2003. Sedan Hälsohuset i Sätila öppnade har Ola haft konsultationer och etablerade Kiropraktorerna Sätila i december 2014.

Alla kiropraktorer har sitt synsätt på hur man utövar yrket. Hos oss är det viktigt med att vi ser till hela människan i alla åldrar. Precis allt i kroppen hänger ihop.  Ensidiga rörelser och ställningar, näringsämnen och gifter, stress och vila påverkar din hälsa. För att inte tala om alla gånger du skadar dig under en livstid.

Innan du kommer på behandling gör vi en grundlig undersökning. Undersökningen är avgörande för om vi ska behandla dig eller remittera dig till en annan vårdgivare. Varför nöja sig med mindre än du kan få?

Tel: 0301-461 61     •     Adress: Hälsohuset, Skogshällsvägen 3, Sätila     •     E-mail: info@kiropraktorernasatila.se